Ralf Verbeek, NCE

Editor, coach, filmmaker.
Actief lid van de NCE
(Nederlandse vereniging van Cinema-Editors)

Je kunt zoveel trucs en manipulatie inzetten als je wil, maar het waarachtige, de eerlijkheid, raakt het hart van je publiek het sterkst.

De aanloop naar dat hart raken verschilt. Daar speel ik graag mee. Het moet blijven verrassen namelijk. Even iets geks in volgorde, het geluid wegdraaien en daar iets anders voor in de plaats zetten. Een vrouw zoekt naar haar verleden maar heeft alleen flarden herinnering. Dan monteer ik bijvoorbeeld ook in flarden. Springers erin. Associatief. Intuïtief.
En als het even kan met een beetje humor.
Basale dingen die een toppoliticus parten spelen bij een belangrijk keuze. Zich genadeloos snijden bij het scheren vlak voor een cruciale persconferentie. Vermenselijking.
Dat intuïtieve werken kan alleen als de samenwerking goed is. Het moet veilig zijn om de creatieve strijd aan te gaan. Ik ben rustig, geen haantje. Ik heb geduld. Luister goed naar drijfveren.

En bovenal heb ik er lol in. Zin in het ontdekken van een nieuwe wereld. Je leert iemands eigenaardigheden kennen bij het 27 keer zien van een shot. Dat wil ik naar bovenhalen, die eigenheid.
Ik kijk ook altijd uit naar de viewing. De meeste mensen zitten van de zenuwen het liefst op het toilet. Ik niet. Ik denk: mooi! Kom maar door met die kritiek. Ik raak opnieuw geïnspireerd. Dit is waar we leren.
Zelf ben ik geen grote horror fan, maar in goede horror zie je nooit het monster. Het engste monster zit in het hoofd van de kijker. Elke kijker maakt in zijn hoofd zijn eigen verhaal. Dat geldt voor drama, comedy, thriller. Welke vertelling dan ook. Dat verhaal wil ik graag starten.

Kijk voor meer info ook op mijn LinkedIn profiel.